King's ergernis
Zegt u nou zelf...


Ouder geneuzel

Powered by Blogger

 

wie is hier?
Blogroll Mij!

andere blogroll-linkjes


   30.9.05  
Televisie kijken

Wat moet een mens nog op een doorsnee avond? Naar de kroeg kost tegenwoordig een vermogen. Voor de prijs van twee bioscoopkaartjes koop je een DVD speler en met wat geluk een paar DVD's erbij. Naar het theater betekent dat je gedoemd bent naast bierdrinkende mensen te zitten, die zich vergist hebben en denken dat ze naar een voetbalwedstrijd zitten te kijken. En gezellig thuis levert de volgende toestanden op.
Ik kijk naar "Paradise Hotel". Ik zie een aantal mensen die bezig zijn een spel te spelen, maar niemand zegt wat het spel is. Maakt het lastig te volgen. Na een kwartier ben ik volledig "lost". Daarover gesproken. Een groep mensen is gestrand op na een vliegtuigcrash. Alles is er erg spannend, maar er gebeurt niets of toch wel. De tijd staat stil, maar ook weer niet. Ik vind vooral de muziek erg spannend en het is wel een mooi eiland geloof ik. Daarover gesproken, ik zap langs "Terra Incogita" en zie mensen met elkaar over promoties en degradaties praten. Het gaat over eilanden en een spel. Wederom bevind ik mij in een rimboe van gedachten, plaatjes en een spel. En dan is daar inderdaad op een ander kanaal de echte "groeten uit de rimboe". Een aantal families wordt bij inheemse stammen gedropt, kijken wat ie gaat doen. Maar nadat één van de Westerse vrouwen een inheemse een BH aantrekt zonder dat dit tot stokslagen leidt zap ik verder, in verwarring over de TV, of over mezelf. En daar is ook weer een programma op gevonden, "herken de homo". Met twee vingers in de neus, geblinddoekt, 10 meter onderwater pik ik in drie seconden alle homo's uit het gezelschap, klopt dat wel? Dat geeft in ieder geval wat voldoening, eindelijk een spelletje dat ik begrijp. Of toch niet. Wat zoek ik eigenlijk? Een nieuwe "plek onder de zon"? Oh, daar is ook wat op gevonden. Groot Britannië is gestart met deporteren. Onder begeleiding van een camera zien wij het uitschot ten onder gaan aan taalbarrières, verbouwingen en financiële malaise. Amusant? Helaas, daar hebben we de hoogst komische talkshowhost "Jensen" voor. Ik neem aan dat degene die deze meneer uit de radiostudio heeft gehaald, deel uitmaakt van "Een plek onder de zon", om zich zelf ten gronde te richten, voordat iemand anders het kan doen.
Met alle gezap is dan toch weer een avond ten einde gekomen. Inmiddels in totale verwarring en verwondering verkerend zap ik nog één maal langs de niet commerciële zenders. En daar is hij, in al zijn stotterende, zuchtende glorie, Philip Freriks. Zachtjes huil ik mijzelf in slaap, met het Nederlandse TV-schaamrood dat inmiddels op mijn wangen is ingebrand, mijn kussen verwarmend....
   aldus neergekliederd door Sjonny om 2:47 p.m.

-------------------------------------------


   28.9.05  
Terreuralarm

Actueel dreigingsniveau in Nederland

Keurig overgenomen van de Baasjes. Toch geinig dat dit door de nationaal coördinator terrorismebestrijding wordt bijgehouden, maar volstrekt onvindbaar is voor de rest van Nederland...
   aldus neergekliederd door king om 11:24 a.m.

-------------------------------------------


   22.9.05  
Ja, dat was Zwiebertje, ja, dat was Zwiebertje...

Op de mooie leeftijd van 84 jaar is hij in het hiernamaals verder gaan zwerven...
   aldus neergekliederd door king om 4:58 p.m.

-------------------------------------------


   21.9.05  
Stevige klantvriendelijkheidsergernis
Ik moet even weer een stevige ergernis kwijt. En ik weet het, in onderstaand betoog komen meerdere aspecten voor waar je je überhaupt niet mee moet bezig houden.
Op enig moment van zwakte besluit ik bij de Wehkamp te bestellen (niet doen). Het is een Dolby Digital set van Sony, met video, DVD, 100 speakers, tuner, subwoofer, misschien had ik beter op kunnen noemen wat er niet op zit. Geen platenspeler. Aangezien ik al eerder dit soort zwakke momenten beleefd heb, beschik ik over een klantnummer (direct weggooien), dus de bestelling is zo gedaan. Geschatte levertijd, 1 dag. Dus ik zie mij de volgende dag al op bed liggen, genietend van Scarface, dat uit 100 speakers komt gebruld (gewoon gaan slapen dus). Helaas, het werd stil en het bleef stil gedurende een week. Geen bezorger, geen briefje in de bus, geen telefoontje van Wehkamp. Is natuurlijk ook stom van mij om te denken dat ze contact met mij op zouden nemen (waarom zouden ze jou bellen, jij belt toch zelf wel). Neeeee Sicco, zo werkt dat niet. Dus trek ik zelf maar eens aan de bel (inderdaad), te beginnen bij Wehkamp. Ik krijg daar de aparte mededeling, "als het er woensdag nog niet is, dan belt u nog maar eens". Vol goede moed wacht ik nog een week. Er verschijnt een briefje in de bus van de bezorgservice. Er was niemand aanwezig, 1e bezorgpoging mislukt, we komen morgen weer (tuurlijk). Inmiddels heb ik mijn gehele portiek geactiveerd om deze waardevolle bestelling namens mij in ontvangst te kunnen nemen. Het wordt weer stil. Geen briefje, geen telefoontje, niets. Dus grijp ik de telefoon en informeer nog maar eens bij Wehkamp (doe nou niet). Helaas, zo gauw het pakket hun magazijn verlaat is alle grip op zaken volledig weg. Maar ze weten me nog wel even mede te delen, dat het product inmiddels is uitverkocht (misschien een kleine hint).....
Dus neem ik contact op met de bezorger. Daar krijg ik wat verwarrende zaken te horen. U heeft het al in ontvangst genomen, hmmm, nee toch niet, het is terug naar het hoofdkantoor. Nee, het is al weer terug naar Wehkamp.
En nu komt ie. Allereerst weet ik zeker dat de bezorger slechts één keer is langs geweest en heeft daarna meteen het pakket, wat hoogstwaarschijnlijk een nogal groot formaat heeft, direct teruggestuurd naar Wehkamp, om er maar vanaf te zijn (probeer dat maar eens te bewijzen). Wehkamp heeft volledig kak aan het feit dat het pakket de besteller ünberhaupt niet bereikt heeft, neemt het product weer op in het magazijn en stuurt het de volgende dag naar iemand anders. Oh ja, en waar kom ik in dit plaatje voor? Nou gewoon nergens. (en uw naam is?)
Want waarom zou je naar tevreden klanten streven, voor één zeikerd het je toch zo weer tien nieuwe suckers?
Stuff it Wehkamp. Ik word zo pissed van dit soort volledig niet op klanttevredenheid gericht gedrag (niet meteen gaan huilen).
Maar ik gooi de oudhollandsche wijsheid in de strijd, boontje komt om zijn loontje, wacht maar.
   aldus neergekliederd door Sjonny om 10:31 a.m.

-------------------------------------------


   20.9.05  
Expeditie Robinson

Aangezien we toch al lekker opstreek zijn met de reality-shows, doe ik ER2005 er ook nog maar even bij.

Want het is natuurlijk een geweldig programma. Ieder jaar zitten er mensen bij waar je je in kunt verplaatsen en mensen waar je een grondige hekel aan krijgt.
En dat is dit jaar weer geod gelukt. De grootste eikel van dit jaar is ongetwijfeld John. De aartsluie mislukte hippie haalt echt het bloed onder je nagels vandaan. Had ik met hem op één eiland gezeten, dan had ik al tien keer de oceaan in geslagen. Ik heb dan ook groot respect hoe Esther het vol houdt. Continue worden afgezeken door John en zijn holmaatje Carl, en toch maar blijven doorgaan.

Ook een scherpe observatie van de meest chagrijnige boekhoudster van Nederland Nicole:"de kutbelgen klieken allemaal samen". En zo is dat. Wij Nederlanders nomineren op basis van prestaties en gedrag, de Belgen op nationaliteit. Het blijft en raar volkje, kijk daar maar eens een aflevering van Jambers op na...

Mij held van de dag is Elbert. Eerst zijn hele kamp gek gemaakt door te roepen dat hij weg wil, en er geen zin meer in heeft, en dan vervolgens roepen dat "hij zijn knopje heeft gevonden" en er weer voor gaat als nooit tevoren. Was toch leuker geweest als Meredith, de vrouw met de beste borsten van de expeditie, iets had geroepen over haar knopje. Lieft in combinatie met iets met kokosnoten.

O ja, kan iemand Douwe een pil van Drion geven? Deze levenmoede stinkaap moet echt uit zijn lijden verlost worden, voordat hij met wild wapperende manen op een vlot midden in de nacht naar de maan gaat staan huilen....
   aldus neergekliederd door king om 1:58 p.m.

-------------------------------------------


   14.9.05  
BBQ

Door deze fijne plotselinge weersomslag zie ik een abrupt einde komen aan het BBQ-seizoen. Dat is altijd een moeilijk moment. Ook dit jaar is wederom het seizoen in maart geopend. En met een geschat aantal van 45 keer, zou ik dit seizoen als succesvol willen bestempelen.
Daarnaast ben ik na een bezoek aan Duitsland in het bezit gekomen van een 16 delige luxe BBQ-koffer, waarmee in gezelschap stevig de show gestolen kan worden. Zo blijkt maar weer tot mijn eigen verbazing, dat het bezoeken van Duitsland niet geheel overbodig is. De meesters van de braatwoerst en schnoetsel weten ook wel degelijk hoe je een goede BBQ in elkaar draait.

Tijd voor de feestelijke afsluiting van het BBQ-seizoen. En wellicht dat we dat eens nationaal kunnen gaan doen. Ik zou komende zaterdag 17 september willen voorstellen. Misschien dat de satellietfotografen dan eens een paar fraaie foto's van Nederland kunnen schieten, zodat ons landje op Google Earth als één grote schoorsteen tevoorschijn komt. Val je tenminste een beetje op.
   aldus neergekliederd door Sjonny om 4:14 p.m.  
Temptation Island 3

Het was weer een aardige aflevering gisteren. Er wordt langzaamaan toegewerkt, zowel tussen de lakens als door de programmamakers, naar de grote ontlading. En wie schetst mijn verbazing, de ogenschijnlijk onverleidbare, bleek toch wel degelijk verleidbaar. Misschien dat hij diep in zijn hart toch een voorkeur heeft voor een setje borsten die niet het geluid van een paar opgeblazen ballonnen maakt als je er met je hand overheen gaat.
Kortom, vanavond zullen de grote (krokodillen)tranen tevoorschijn komen. Harten zullen gebroken worden. Er zal gevloekt en getierd worden. Er zal spijt als haren op hun hoofden zijn.
Maar alle leed is geleden, alle misstappen zijn begaan, alle grenzen zijn verkend en overschreden.
Ben benieuwd of de volgende serie al gepland staat.
   aldus neergekliederd door Sjonny om 2:55 p.m.  
Big Brother 6

Gisteravond maar weer eens gekeken, en het blijft ongelofelijk, maar er gebeurt helemaal niets in da house.
Nog steeds louter beelden van rondhangende bewoners die niets beter te doen hebben dan een beetje tegen elkaar aan leuteren.

Eén ding is wel goed: ze zijn Tanja helemaal zat! En terecht, deze kettingrokende trailertrash-chick dient asap het huis te verlaten. Als je je dagen zeikend, zeurend en rokend doorbrengt, geen enkel respect hebt voor je eigen lichaam, laats staan voor dat van je ongeboren kind, dan dien je zeker niet op tv het beeld te vervuilen. Natuurlijk is het tragisch, het wicht is te dom om te kakken en kan er waarschijnlijk niet veel aan doen dat ze is zoals ze is, maar val ons daar niet mee lastig!

Kijk, wie het wel slim aanpakt is Menno. Die gaat gewoon op het eerste de beste beschikbare wijf liggen, want daar wil de kijker wel meer van zien. Dat gaat hem stemmen opleveren.
Dat geldt hetzelfde voor anorexia-ralph. De meeste mensen zullen toch wel willen zien hoe hij zijn ex tot wanhoop drijft.
Ook Rikkert zal voorlopig nog wel aanblijven, ik ben benieuwd hoe lang het duurt voor hij vingers tot op het bot heeft afgekloven.

Dus, mijn voorspelling is dat die rode sloerie er donderdag uit gaat. Afegzien van wat gestook en lamlendig gehang op de bank, heeft zij niets bij te dragen.
En mag de volgende alsjeblieft Rob zijn? Als ik daar in huis zat sloeg ik hem met zijn eigen kunstbeen zo de schutting over. Wat een enorme zak poep is dat...
   aldus neergekliederd door king om 9:29 a.m.

-------------------------------------------


   12.9.05  
Nienke Kleiss

Graag wil ik een "kleine" ergernis kwijt. Na vijf jaar blijkt het één en ander niet helemaal volgens de regeltjes te zijn gelopen tijdens het proces tegen Kees B. Het OM heeft doorslaggevende informatie achter gehouden. De Procureur Generaal was hiervan op de hoogte. Ondertussen beleven twee intens trieste ouders de hele hel van vijf jaar geleden opnieuw. Een jongetje dat inmiddels een jaar of 12/13 moet zijn, wordt ook weer dagelijks geconfronteerd met de grootste nachtmerrie die hij zijn hele leven lang met zich mee zal moeten dragen.
Hoe lang gaat dit hele circus nu weer duren? Krijgen we nu net zo'n rechtsgang, waarbij ergens iemand besluit toch stiekem weer niet alles te vertellen? Wat mij betreft is het tijd voor wat koppensnellerij, met op 1: P-G H. Brouwer. Kom op, niets geen mooie praatjes meer, koffertje pakken en lekker bij je vrouwtje thuis op de bank gaan zitten. Iemand met dergelijke tegenstrijdige prietpraterij heeft in ieder geval geen enkel juridisch recht van spreken meer.
En op 2: Minister Donner. Dat grenzenloze gezwets komt me al jaren de keel uit, dit is de druppel, wegwezen graag.
En hiermee beëindigt de verdediging haar bewijsvoering.
   aldus neergekliederd door Sjonny om 3:05 p.m.

-------------------------------------------


   9.9.05  
Big brother 6, de tweede live-uitzending

Saaier kunnen ze het niet maken, wel dommer...dit MOET de slogan zijn van Big Brother dit jaar.
Wederom een bloedeloze uitzending, waarin er werkelijk niets is gebeurd. Het behalen van de taken was natuurlijk een eitje (leuke woordspeling dacht ik zo..), en die nominaties stelden ook geen ruk voor.
Heel even dacht en hoopte ik dat door het gesprek tussen Rob en Nathalie zij zich automatisch genomineerd hadden, maar helaas.
Als "straf" mocht het hele huis zien hoe Nathalie Ralph nomineerde waarbij een geode poging deed om de meest krankzinnige lach ooit te voorschijn te toveren.

Overigens is het jammer dat Rob niet genomineerd is, want dat is een geheide vertrekker. Deze manke Willem Ruijs-adept is absolute beeldvervuiling, weg ermee!

Ook het presentatiedoe Ruud en Bridget hebben weer eens laten zien dat presenteren een vak is dat zij niet beheersen. Ik bedoel, alles beter dan hijgend hert Patty Brard, maar kan iemand hun uit hun lijden verlossen, liefst met een nekschot?
   aldus neergekliederd door king om 11:48 a.m.  
Temptation Island 2

Gisteren een leuke ontwikkeling gezien. De verleiding bleek inderdaad weer te groot voor één van de mannen. Op slinkse wijze glipte hij 's nachts de suite binnen van één van de verleidsters om aldaar de nacht door te brengen. Foei!
Echter, de volgende leuke situatie doet zich voor bij het ontbijt. Hij eet zijn broodje en moet zich enigzins verantwoorden bij de andere mannen. Eerlijkheidshalve geeft hij toe dat er iets gebeurd is die nacht. En wat gebeurt er vervolgens? Hij heeft besloten dat zijn vriendin toch echt "uniek" is, toch echt bepaalde "eigenschappen" heeft die hij mist in de verleidster en dat hij zijn vriendin erg "mist".
Dan komt er bij mij maar één vraag op. Hoe slecht is de sex geweest om zo abrupt het roer om te gooien? Was er sprake van een ongeschoren oerwoud, bleek ze toch stiekem nog een piemeltje te hebben, vond ze die zweep echt onacceptabel, heeft ze om zijn pinkeltje gelachen, riep ze de naam van één van de andere mannen tijdens harde actie, wilde ze na één keer nog een keer, viel ze in slaap tijdens de daad?
Kortom, ben benieuwd hoeveel drank er nodig is om hem zover te krijgen een tweede nachtelijke poging te wagen....
   aldus neergekliederd door Sjonny om 11:09 a.m.

-------------------------------------------


   7.9.05  
Raadseltje

Onlangs heb ik diverse malen een bezoek gebracht aan het ziekenhuis, noodgedwongen. In het ziekenhuis kwam ik op de afdelingen waar ik mij moest melden diverse malen mensen tegen, waar ik toch met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid van kan stellen dat het junks zijn. Wat doen deze mensen in een ziekenhuis en dan in het bijzonder bij Orthopaedie? Wie betaalt dat? En waarom?
Wellicht een beetje zwart/wit bezien, maar wel frappant.
   aldus neergekliederd door Sjonny om 9:53 a.m.  
Temptation Island

Helaas, ik moet het toegeven, ik volg tegenwoordig temptation island. En hier wil ik dan toch een kort verweer voor schrijven. Allereerst is het wat mij betreft een ideaal tijdstip van uitzenden, zo in de loop van de avond, na het sporten, na het eten, na wat dan ook. Daarnaast wordt het programma ongeveer iedere dag uitgezonden, waardoor het aantal te volgen afleveringen en de tijd die dat in beslag neemt ook te overzien is. Maar het belangrijkste is wat mij betreft de snelheid waarmee je de mens in verval ziet treden.
Zoals we uit voorgaande temptation islands hebben ontdekt, zijn het vaak niet de grootste lichtjes die mee hebben gewerkt aan dit TV programma. Het bleek bijvoorbeeld mogelijk een gezelschap bijelkaar te sprokkelen dat zich pas na enige dagen besefte dat de gehele omgeving van camera's is voorzien. Hulde aan de selectiecommissie.
Deze serie is de selectiecommissie erin geslaagd een heel ander, bewuster, rustiger, saaier gezelschap bijelkaar te schrapen. En waarom is het dan toch interessant om naar te kijken? Daar is maar één antwoord op mogelijk. De mens is zwak, de mens wordt altijd verleid, de mens geeft altijd toe aan verleiding, het is niet een kwestie van wie gaat in de fout, het is een kwestie van hoe snel gaat iemand in de fout. En met deze nieuwe programmering is dat razend snel te volgen. En daarmee zou ik mijn verweer willen afsluiten.
Maar laat ik u nog een beetje verleiden door te schetsen wat de huidige stand van zaken is. Aan de kant van de mannen is zojuist de allergrootste nerd huilend ineen geklapt toen zijn "nieuwe liefde" zijn liefde niet wilde beantwoorden. Met als resultaat dat aan de kant van de vrouwen de geliefde van de nerd ineens hele enge gezichtstrekken begint te krijgen, gaat hyperventileren, over planten struikelt, na het zien van de beelden van haar nerd. En één van de andere mannen komt met een keurig opgezette tent in de zwembroek het water uit, maar heeft verder absoluut geen contact gehad met één van de verleidsters.....
   aldus neergekliederd door Sjonny om 9:21 a.m.

-------------------------------------------


   2.9.05  
Big Brother 5, de tweede live-uitzending

Zo, dat hebben we maar weer gehad. Wat een bloedeloze toestand, zelden zo'n saaie live-uitzending gezien.
Blijkbaar wist de regie ook niet wat ze er mee aan moesten, want een groot deel van de uitzending werd gevuld met live-beelden uit het huis, waar werkelijk niets gebeurde. Logisch eigenlijk wel met een stotterende Ruud de Wild en een hysterische Bridget Maasland.

Eerst de openbaring van de 5000 euri's die aan de neus van Lieske voorbij gingen. Krokodillentranen waren ons deel. Wat een onzettende faker is deze muts. Gelukkig prikken de vrouwen daar al doorheen. De mannen willen gewoon even een keer lekker aan haar tietjes zitten, dus die laten haar nog wel even begaan. Geeft niets, zij wordt hoe dan ook de eerste vertrekker.

En dan het debacle met de autistische vader van het ongeboren kind. Kan die jongen ook niets aan doen, maar hij is wél te dom om te kakken. Maar net weer slim genoeg om een kind te verwekken. Maar dat dan wel weer bij het op een na domste schepsel in huis, Tanja.
Tenenkrommende ellende over het roken ook. Natuurlijk moet zij niet roken, maar om daar op zo'n manier de kijker lastig mee te vallen? Nee, dank u wel. Alhoewel dat wel leuke beelden opleverde van de twee oma's in spé. De moeder van Tanja heeft héél goed geoefend op de Evil Eye. Als blikken konden doden was er toch echt een forse Antilliaanse omgevallen...

Verder is het opvallend dat een aantal mensen buiten schot van de camera's blijven:
- Chantal: geen idee of zij ook kan praten. Wel kan zij heel goed uilig in de camera kijken, is ook een kunst.
- Dido: ik zag ergens in de hoek van mijn beeldscherm een stukje vrouw op de bank hangen. Dat moet Dido zijn geweest. Die heeft het cocoonnen tot een kunst verheven.
- Rikkert: de stille kracht, met de blik van een waanzinnige in zijn ogen. Geef hen tijd en hij vermoordt zijn medebewoners één voor één. Levert geheid kijkcijfers op.

Het wordt echt tijd dat er iemand uitgeflikkerd wordt, want op deze manier ben ik snel uitgekeken...
   aldus neergekliederd door king om 9:19 a.m.

-------------------------------------------


   1.9.05  
Big Brother 4

Hmmm, gisteren en eergisteren in de tuin gezeten en de uitzendingen gemist. Dat ga ik vanavond maar even goed maken met de eerste live-uitzending...
   aldus neergekliederd door king om 3:49 p.m.

-------------------------------------------