King's ergernis
Zegt u nou zelf...


Ouder geneuzel

Powered by Blogger

 

wie is hier?
Blogroll Mij!

andere blogroll-linkjes


   25.7.05  
Ehm, nog een vraagje...

Stel er is een religie 1 die, in zijn meest extreme vorm, geen enkele levende ongelovige tolereert. Dan zijn er nog een aantal andere religies (2, 3 en 4 voor het gemak) die, in de meest extreme vorm, tot Katwijk-achtige praktijken leiden en verder ongevaarlijk zijn.
De mensen die religie 1 in z'n extreme vorm aanhangen, vormen 1/50.000 van de populatie.
De volgende situatie ontstaat. Na decennia van organiseren, werven en marketing is de aanhang van extreem religie 1 enigzins uitgebreid en in staat om mondiaal in actie te komen. De aanhangers van de overige religies zijn verder weggezakt in incestueuze ontwikkelingen, verzoening met elkaar, interraciale acceptatie, kortom een vreedzame samenleving.
De actie die extreem religie 1 voor ogen heeft is vrij eenvoudig. Een ieder die geen aanhanger van extreem religie 1 is, dient dat te worden en wordt bij weigering om het leven gebracht. Hiertoe zijn alle middelen geoorloofd.
U bent als een soort Almachtige in staat om religie 1 of de overige religies steun te betuigen, waardoor slechts één partij kan overleven. Welke kant kiest u? Niet kiezen leidt automatisch tot winst voor extreem religie 1.

Dan mag u nu naar eigen inzicht de volgende woorden op de juiste plek in het verhaal zetten:
Moslim extremisten, Jihad, Christendom, Hindhoeïsme, Boeddhisme, Jodendom, WO3, 6 miljard.
   aldus neergekliederd door Sjonny om 4:11 p.m.  
Tja....
Je weet dat er zojuist weer aanslagen hebben plaatsgevonden in de metro. Je weet dat de politie wat actiever is geworden. Je weet hoe een verdacht iemand eruit ziet. Je trekt de volgende kleren uit de kast:
- je lange donkere jas
- je donkere bergschoenen
- een donkere broek

Je haalt je grootste rugzak van de kapstok. Je besluit met de metro te gaan. Je vindt de politie maar eng. Je ziet iemand met een wapen staan zwaaien.
Wat doe je?
   aldus neergekliederd door Sjonny om 4:05 p.m.

-------------------------------------------


   13.7.05  
Mohammed B.

Ik kan het toch niet laten. Mohammed is verschenen in de rechtbank en hij heeft zowaar gesproken. Hij was gekleed in een zwarte jurk met om zijn hoofd een zogeheten Palestijnenshawl. Onder zijn arm droeg hij de Koran. Hij had zijn advocaat opgedragen niet te spreken.
Ik kan er niet over uit. Wat doet dit stinkende varken, wat eruit ziet alsof ie zojuist van een mislukt kinderverkleedpartijtje komt, nog in leven te zijn? What the f***, waarom wordt het deze wandelende beerput toegestaan met de Koran een Nederlandse rechtbank in te wandelen? En waarom krijgt hij eigenlijk de mogelijkheid om in kleuternederlands woorden uit te spugen?
Hij accepteert de maximale straf en hij gaat waarschijnlijk niet in hoger beroep. Waarom, waarom, waarom hebben we de doodstraf niet meer.... Of nee, misschien nog wel beter, waarom laten we hem niet gewoon "vrij", maar dan in een traditionele Marokkaanse gemeenschap.
En niets lucht op, hoe kwaad ik er ook over word, hoeveel woorden ik er ook aan besteed, hoe hard ik er ook over zwijg. En zwijgen leer je langzaamaan wel in Nederland.
   aldus neergekliederd door Sjonny om 2:00 p.m.

-------------------------------------------