King's ergernis
Zegt u nou zelf...


Ouder geneuzel

Powered by Blogger

 

wie is hier?
Blogroll Mij!

andere blogroll-linkjes


   30.6.04  
Nederland op zijn smalst!

Persoonlijk vind ik Jan Mulder een lul, maar nu moet ik het hem nageven...zijn column treft doel!
Want hij krijgt het mooi voor elkaar dat Balkenende in een open brief reageert op zijn column. Dat is toch bijna het hoogst haalbare als columnist. Alleen een reaktie van Beatrix zou nog sterker zijn.

Maar hoe infantiel is Balkenende wel niet, dat hij zich zo uit de tent laat lokken. De man is blijkbaar echt gespeend van ieder gevoel voor humor, satire en wat dies meer zij.

Dus bij deze: bloemen en hulde voor Jan Mulder en een hele grote ezelsmuts voor Jan-Peter!
   aldus neergekliederd door king om 9:44 a.m.

-------------------------------------------


   28.6.04  
nu.nl/algemeen | Iraanse vrouw 'baart kikker'

Ben ik benieuwd of ze die kikker meteen na de geboorte gezoend heeft om te kijken of het niet stiekum een prins was....
   aldus neergekliederd door king om 3:11 p.m.

-------------------------------------------


   25.6.04  
nu.nl/algemeen | Zware tenlastelegging tegen bedreiger Verdonk

Yep, zo gaat dat in het Nederland van Balkenende en Donner. Heb jij een grote mond, dan kun je zomaar levenslang krijgen...yeah, right!
Jat een fiets, sla iemand bijna dood, deal flinke hoeveelheden pillen en coke, en je krijgt een reprimande van de plaatselijke bromsnor.

Begrijpt u het nog?
   aldus neergekliederd door king om 1:55 p.m.  
Frappant
Ik weet het, langzaamaan wordt de rode draad in mijn verhalen duidelijk, namelijk de politie. Maar ik heb dan ook genoeg ergernissen op het vlak van de "sterke arm".
Bij deze dus toch weer een politie-ergernis. Wegens de storm van eergisteren waren de openslaande deuren van mijn bovenbuurman open gewaaid. Is natuurlijk zijn probleem, echter deze deuren sloegen met nogal veel herrie tegen de metalen railing van zijn Frans balkon. Deze buurman is bovendien geregeld een aantal dagen van huis. Zodoende nam ik contact op met de politie (0900-8844) rond 23.00 uur. Zij meldden mij deze zaak zeker op te pakken wegens inbraakgevoeligheid en schadegevoeligheid. Afijn, na twee uur, dus rond de klok van enen, zijn de blauwe vrinden polshoogte komen nemen. Echter, zij zijn kennelijk tot de conclusie gekomen dat deze uitdaging hen toch boven de pet zou gaan. Zonder verder actie te ondernemen zijn ze weer in hun likbus gestapt en hebben ze zich uit te voeten gemaakt, op weg naar waarschijnlijk een parkeerovertreding of iemand die te hard fietste.
Wat gebeurt er nu, na een nacht herrie en een aanhoudende storm, breekt het gehele metalen frame van het Frans balkon af en stort ter aarde, goddank zonder iemand te raken. De schade is groot, zoals u begrijpt.
Dus ik neem maar weer contact op met de politievrinden. Tja, dat was natuurlijk dom, want hij die een beschuldiging naar de politie uit, zal in de eeuwige draaikolk genaamd bureaucratie belanden. U begrijpt, ik zie nog wat bleek, voel mij nog wat duizelig, maar ben blij verrast met de brief die ik gisteren mocht ontvangen:
"Wij zijn op zoek naar enthousiaste collega's, voor maximaal 200 uur per jaar:
politievrijwilligers."
   aldus neergekliederd door Sjonny om 9:17 a.m.

-------------------------------------------


   24.6.04  
Pret met banaan!

Absoluut NSFW...scholierenvermaak! In ieder geval is ze voorlopig niet jarig als haar ouders dit zien...
Klikken maar!
   aldus neergekliederd door king om 8:14 p.m.  
Lay!

Zo, even een iets gewijzigde lay, waarbij al dat geneuzel met polls en boxes is verwijderd. Wel zo duidelijk, dacht ik zo.
   aldus neergekliederd door king om 10:32 a.m.  
Patsboem de gekste!

Zie hier zijn ijzersterke bijdragen aan de log van Nico Dijkshoorn!
   aldus neergekliederd door king om 10:13 a.m.

-------------------------------------------


   23.6.04  
Voetbal?

BAH!
   aldus neergekliederd door king om 1:32 p.m.

-------------------------------------------


   19.6.04  
Zeilen


Dit weekend


--UPDATE-- Wij zijn zojuist teruggekomen uit Warns (een taart voor wie weet war het ligt zonder op de kaart te kijken). Prima boot, zo'n Bavaria 36. En zelfs in Enkhuizen kun je feest vieren als Nederland verloren heeft!
   aldus neergekliederd door king om 5:29 p.m.

-------------------------------------------


   16.6.04  
Erik O.

Blijkbaar berijp ik het weer eens niet.
Want: wij sturen militairen naar land waar het soort van oorlog is. Sommige van deze militairen zijn nog eens extra goed getraind. Zoals Erik O.
Deze militairen rusten wij uit met echte wapens met nog echtere kogels. Vervolgens schiet Erik O. een Irakees dood, al dan niet per ongeluk.
Dat soort dingen gebeuren, als je militairen met echte wapens met nog echtere kogels naar een land stuurt waar het soort van oorlog is.
Logisch, lijkt mij.
Maar daar denkt het OM anders over.
Die vinden dat je geen Irakezen mag dood schieten. Waarom zitten onze miltairen daar dan? Om ze een leuke toeslag te kunnen geven? Om hun familileden te pesten? Omdat het uniform het zo leuk doet in die woestijnkleuren?

Ik zou bijna zeggen: schiet mij maar lek!
   aldus neergekliederd door king om 11:05 a.m.

-------------------------------------------


   15.6.04  
Fuck the internet

This cursor will *BRZL* your mind. While surfing. Download and install now!
(via)
   aldus neergekliederd door king om 10:06 a.m.  
Leuk bezoek!

Ik schrijf één keer wat over Jorge Zorreguieta, en kijk eens wie er langs komt...

Nedstat Basic 3.0 - Wat gebeurt er...: "8. 15 juni 07:35 Telecom Argentina, Argentini"
   aldus neergekliederd door king om 9:39 a.m.

-------------------------------------------


   14.6.04  
Motormuizen
Ik moet toch even weer een redelijke standaardergernis kwijt. Ik schets allereerst de situatie. Men neme plaats op een willekeurig druk terras op een willekeurige drukke boulevard. Het verkeer passeert de boulevard stapvoets, met alle bijbehorende gevolgen van dien. Onze Turkse medelander heeft zojuist de nieuwste Tarkan gedownload en laat het gehele terras meegenieten vanuit zijn BMW 320ci cabrio. Onze voormalig Joegomedelander laat ons meegenieten van snoeiharde Italo-achtige beats vanuit zijn oude VW passat. Terwijl ik dacht dat Modern Talking toch al een heel tijdje uit elkaar was. Onze Antilliaanse medelander laat ons meegenieten van het speciale onderbuikgevoel vanuit zijn Honda Civic, uitgerust met 4x1.500 Watt subs. Lang leve Elephant Man, voor de kenner. En de echte Nederlandse medelander bewijst maar weer eens dat Hardcore "still alive" is, door vanuit zijn verlaagde Opel Astra Sport de glazen op de tafeltjes te doen trillen. Kortom, kennelijk is muziek troef. Maar dan komt mijn grote ergernis. Links in mijn ooghoek zie ik twee in leder geklede vrinden op hun tweewielers stappen. De apparaten worden gestart en het terras wordt noodgedwongen stil. Het zijn twee wegracers, naar mijn idee uitgerust zonder uitlaat. De herrie is ongehoord. En "on top of it all" is het stationair laten draaien van de motoren kennelijk geen optie. Het is zaak aan de gashendel de sjorren als ware het zijn geslachtsdeel. Hierbij worden grote rookpluimen veroorzaakt en een bijbehorende hoeveelheid benzinestank.
Wat is het doel van het op deze wijze presenteren van de motor? Geldt er een (on)geschreven motormuizenwet, U zult het terras verlaten met zoveel mogelijk overlast? Het is verstandig de motor in koude toestand zo hoog mogelijk in de toeren te laten draaien? Wegens gebrek aan muzikale compensatie aan boord van het voertuig, dient het voertuig zelf zoveel mogelijk herrie te maken?
Ik heb bewondering voor een zeer bekwame motormuis, die zonder enige moeite met 220 km/u met behulp van het witte lijntje links van mij een extra rijbaan voor zichzelf heeft gecreeërd. Maar motormuizen van Nederland, uw machine is vaak al indrukwekkend genoeg, laat u de herrie achterwege!
   aldus neergekliederd door Sjonny om 10:25 a.m.  
Het grote dopen...

In tegenstelling tot Frozen Solid, vind ik dat dat hele gezeik rondom die vader van Maxima maar eens afgelopen moeten zijn.
Ieder land heeft recht op zijn eigen teringzooi en blijkbaar heeft Argentinië geen problemen met Jorge. Maar...in Nederland moet altijd iedereen zicht met alles bemoeien, dus mag de enige nog levende opa van Amalia niet mee op de foto.
Pleurt toch op, ik kan er echt niet wakker van liggen.
Laat de man maar met zichzelf in het reine komen, wie zijn wij, in onze ultieme verzorgingsstaat, om daar een mening over te vellen?
   aldus neergekliederd door king om 9:29 a.m.  
Europese verkiezingen (3)

Mooi, dat is dan ook weer duidelijk.
België mag per direct de unie verlaten, stelletje rechtse varkens.
En al die nieuwe staten mogen ook hun biezen weer pakken met opkomstpercentages van rond de 16%.
Daar moeten wij belasting voor betalen? Dacht het niet!
   aldus neergekliederd door king om 9:14 a.m.

-------------------------------------------


   11.6.04  
Weekend

Ik heb werkelijk waar niets te melden, dus ik ga het weekend in.
Proost!
   aldus neergekliederd door king om 4:11 p.m.

-------------------------------------------


   10.6.04  
Staatssecretaris Nijs

Die heeft toch maar mooi gedaan wat jij bij iemand in het onderwijsveld mag verwachten: niet blijven zitten!
   aldus neergekliederd door king om 11:43 a.m.

-------------------------------------------


   9.6.04  
www.oranje.nl de plek voor sport op internet

Ook al staat deze link nu bijna overal, ik wil hem niemand onthouden...dus kun jij het beter dan Seedorf (duh), laat maar zien (penaltyschieten dus)!
   aldus neergekliederd door king om 3:04 p.m.  
Verkeersergernissen
Ik weet het, langzaamaan betreffen het niets anders dan clichés, maar desondanks uit ik toch weer mijn ongenoegen. Heden ochtend heeft er een zeer geringe aanrijding plaatsgevonden op de A16 richting Breda, net na de van Brienenoordbrug. Dat leidde tot de volgende opstopping. Zonder dan men de aanrijding in het vizier kon hebben besluit een ieder de meest linker baan te kiezen. Kennelijk heeft deze baan een bijzondere aantrekkingskracht in geval van "nood". En al helemaal als het druk wordt op de weg. De linker baan staat zodoende binnen een aantal seconden vast. Dan houden we echter nog twee banen over. Ik kies hiervan de linker en kan zonder enige moeite tot aan de aanrijding doorrijden met redelijke snelheid. De aanrijding bevindt zich rechts van de rijbanen. Maar dan is het toch wel gedaan met de snelheid, want een aanrijding kan uiteraard niet gepasseerd worden zonder grondige inspectie van mogelijke slachtoffers, schade en wat al niet meer zij. Ik probeer mij zodoende toch maar op de meest linker baan te begeven. Dit gaat lastig wegens de volgende reden. Links van mij bevindt zich de chauffeur van een Ford Escort uit 1980, die uit alle macht tracht een glimp van het ongeval op te vangen. Nekspieren worden getart, ogen rollen van links naar rechts, het dak van het automobiel lijkt een meter te laag en tot zijn grote schrik treft deze chauffeur ook nog een geërgerde automobilist rechts van zich, die probeert zijn baan op te komen. Ik geef de strijd tegen deze mobiele ramptoerist op en voeg achter hem in. Nadat de chauffeur van de Escort zichzelf hervonden heeft, heeft hij kennelijk bedacht dat het nu tijd is om mij eens grondig te inspecteren. De achteruitkijkspiegel en diverse malen achterom kijken zijn kennelijk nog niet voldoende. Er volgen geagiteerde gebaren en succesvolle pogingen om zo goed als tot stilstand te komen.
Laten we verstandig zijn en inderdaad het spitsrijbewijs invoeren. U heeft geen spitsstempel in uw rijbewijs staan? Wilt u zich dan alstublieft niet op de grote, welbekende snelwegen bevinden tussen 06.30 en 09.30 uur en tussen 16.00 en 19.00 uur, van maandag tot en met vrijdag, het gehele jaar door. Trajectcontrole op de snelwegen levert iedere automobilist die niet in het bezit is van het benodigde certificaat en zich desondanks op de grote snelwegen bevindt tijdens de gestelde tijden gegarandeerd een bekeuring op. U kunt in het bezit komen van een spitsrijbewijs door een geavanceerde rijvaardigheidstoets met succes af te leggen, aan te tonen dat u voor uw dagelijkse werkzaamheden niet buiten de grote snelwegen om kunt en een financiële vergoeding.
Kortom, het was weer genieten op de weg!
   aldus neergekliederd door Sjonny om 10:39 a.m.  
Europese Verkiezingen (2)

En? Gaat u nog stemmen morgen, of denkt u ook (met 65% van de Nederlanders): "de tering met je verkiezingen, die zakkenvullers in Brussel lossen het maar zelf op, en de Euro is ook kut!".
(overigens, als u wilt mag u zelfs aangeven waarop u gaat stemmen...)
   aldus neergekliederd door king om 10:33 a.m.

-------------------------------------------


   8.6.04  
Vier jaar cel geëist voor doodschudden baby

Van dit verhaal krijg je het echt wel koud op een warme dag als deze...zeker als je, zoals ik, zelf kinderen hebt.
Mocht de verdacht inderdaad met opzet gehandeld hebben, dan is er een stevige steek bij hem los...
   aldus neergekliederd door king om 3:18 p.m.

-------------------------------------------


   7.6.04  
Chinees raadsel

50 jaar geleden gehoord in de Chinees in Zwolle:
"Kappel Kloon heeft het aan zijn likketik".

Over wie gaat het en wat heeft hij?

Onder de goede inzendingen verloot ik een heuse Sambal-bij!
   aldus neergekliederd door king om 10:20 a.m.

-------------------------------------------


   3.6.04  
Voetballuh!

in de categorie spelletjes: probeer hier maar eens wat te scoren!
   aldus neergekliederd door king om 10:13 a.m.

-------------------------------------------


   2.6.04  
Grateloos én voor niets

Een heus helemaal uniek EK2004 t-shirt, zomaar bij je thuis gestuurd!

KLIKKEN MAAR!
   aldus neergekliederd door king om 4:14 p.m.

-------------------------------------------


   1.6.04  
Geen Stijl

Inderdaad, die jongens van die lauwe stop-poging, zijn terug.
Met een arrogantie waar je misselijk van zou worden.
Geloof mij, dat stoppen is geen goede zet geweest....
   aldus neergekliederd door king om 1:14 p.m.

-------------------------------------------