King's ergernis
Zegt u nou zelf...


Ouder geneuzel

Powered by Blogger

 

wie is hier?
Blogroll Mij!

andere blogroll-linkjes


   30.3.04  
Quizzzz

En zelden kom je ze zo zinloos tegen...


(via)
   aldus neergekliederd door king om 1:09 p.m.  
Juliana en de radio

Is het u ook opgevallen dat Skyradio vandaag alle popzenders heeft overgenomen?

UPDATE: blijkbaar viel het inderdaad op, want in de VPRO-gids van volgende week is er een heel artikel aan besteed...
   aldus neergekliederd door king om 11:42 a.m.

-------------------------------------------


   29.3.04  
Beste bezoekers,

Dank voor uw komst, wij hebben de 10.000 bereikt!
Maar wat mij wel verbaast: bijna de helft van de bezoekers is afkomstig van Sjakie...kan iemand dat verklaren?
O ja, Sjakie's log is behoorlijk NSFW!
   aldus neergekliederd door king om 3:22 p.m.  
Stokje!

Jawel, ook ik heb weer eens een stokje, met dank aan Ralph!

1. Wat maakt echte liefde echte liefde?
2. een aantal invloeden van buiten af zijn belangrijk om iemand als persoon te ‘vormen’. Algemeen bekend zijn opvoeding, sociale omgeving enzovoorts. Welke zaken hebben jou nou gevormd zoals je nu bent? Of wat heeft daar grotendeels aan bijgedragen?
3. in aanvulling daarop: hoe heb je je jeugd ervaren?

De antwoorden:
Ad 1. Ralph wist het niet, en ik zal eens een gooi doen: voor mij is dit het onvoorwaardelijk houden van. En dit heeft pas echt diepte gekregen na de geboorte van mijn zoontje. De gevoelens die ik daarvoor voor mijn vrouw en anderen (familie, vrienden) koesterde zijn toch anders…vallen in het niet is dan weer een te sterke term, maar de onvoorwaardelijk liefde voor je kind is onvergelijkbaar. Maar, de liefde voor mijn vrouw is ook echte liefde. En dat valt eigenlijk niet in een paar woorden te vatten. Helaas.

Ad 2. Uiteraard mijn opvoeding, maar zeker ook de omgeving. Ik heb de helft in Wassenaar en de andere helft in Haren (Gr.) doorgebracht. Het grote verschil tussen de randstedelingen en de noordelingen gaven mij al vrij snel een behoorlijke mensenkennis.
Ook mijn diensttijd als pelotonscommandant bij 425 InfBevCie Van Heutsz (nee, ik leg het niet allemaal uit) heeft mij het nodige geleerd. Vooral relativeren. Afkomstig uit een beschermd middenklasse milieu was dit een hele andere wereld, waarbij ik “leiding” moest geven aan 40 mannen met zeer uiteenlopende en vaak niet plezierige achtergronden (drugdealers, pooiers, zwaar gereformeerden, etc.).
Aansluitend heeft mijn studietijd in Leiden ook nog een steentje bijgedragen, waarbij het lidmaatschap van een studentenvereniging (i.c. Quintus) een belangrijke rol heeft gespeeld. ik spaar u de details....

Ad 3. Mijn jeugd, ja, ga er maar aan staan. Ik heb een plezierige jeugd gehad met niet al te veel, maar vooral duidelijk regels. En dat was nodig, want anders was ik een ongeleid projectiel geweest. Mijn ouders waren niet gescheiden (nog steeds niet), ik heb een 1,5 jaar jongere zus en een 5,5 jaar jongere broer, en de relaties zijn (vrijwel) altijd harmonieus geweest. Wij waren niet rijk en we waren niet arm. Ik had veel vrienden, vanaf mijn 13e een bijbaantje om mijn wekelijks wisselende hobby’s te kunnen bekostigen en heb veel gestapt vanaf mijn 16e. Ik had vrijwel geen puistjes, had regelmatig korter of langer een vriendin, dus nee, ik heb niets te klagen gehad!

Mocht u nou denken: doe mij eens zo'n setje vragen! Laat het even weten, dan komen ze er aan!

UPDATE: het eerste stokje is uitgereikt aan Draakje met de volgende vragen:

1. Op wie lijk je het meest, je vader of je moeder, en waarom?

2. Weet je al wie je bent, of is deze zoektocht nog niet beeindingd?

3. Wintersport of zomervakantie?
   aldus neergekliederd door king om 3:04 p.m.

-------------------------------------------


   25.3.04  
Heb ik dat weer...

Om zeven uur wakker worden op de dag dat je tentamen hebt, en al je buren op straat zien, omdat een paar fuckers alle auto's in de straat ge-keyd hebben.
Inderdaad, ook mijn nog geen twee maanden oude bolide mag het nu doen met een fraaie sportstriping over de zijkant!
Ben ik wel even blij dat ik een leasebak heb en er dus niet zelf voor hoef op te draaien, want ik heb begrepen dat het waarborgfonds niet uitkeert bij vandalisme...lekker dan!
   aldus neergekliederd door king om 8:35 p.m.

-------------------------------------------


   22.3.04  
Goed voorbeeld doet goed volgen!

Dus ga ik weer naar huis!
Werken kan inderdaad niet, zo vlak na het overlijden van Juliana.
Niet voor niets worden de Eerste en Tweede Kamer stil gelegd tot volgende week dinsdag....
   aldus neergekliederd door king om 8:41 a.m.

-------------------------------------------


   17.3.04  
Eenzame Afghaan doet het met ezel

Uitgegeven: 16 maart 2004 23:09

KABUL - Een Afghaan heeft seks gehad met een ezel omdat hij zich geen vrouw kan veroorloven. De politie liet de wanhopige soldaat dinsdag zonder aanklacht vrij.

Een jongetje ontdekte de intieme handelingen van de man met de ezel in een verlaten huis in de Zuid-Afghaanse stad Gardez. De soldaat verklaarde dat hij geen andere keus had omdat hij geen geld voor een bruidsschat heeft, meldde de politie.

Hadden wij daar al niet een oud-hollands uitdrukking voor? "Kut is kut", zei de boer, en neukte zijn zeug...
   aldus neergekliederd door king om 9:35 a.m.  
Een gat in je hart

Kent u dat? Midden in de nacht wakker schrikken met een gat in je hart omdat je net een afschuwelijke droom achter de rug hebt?

Ik wel, vanochtend om 04.30 uur zat ik rechtop in bed.
Had ik daar even gedroomd dat ik in het ziekenhuis was, met mijn zoontje van bijna 3. Hij lag op een bed en had kanker. En wel zo ernstig dat je hem bijna niet meer kon aanraken zonder dat zijn botten zouden breken.
Vervolgens reed ik met hem op dat bed door de gang, waarbij hij heel snel achteruit ging. Op het laatst (dus voordat ik wakker werd) kon ik nog net zijn gezicht in mijn handen nemen om hem een kus te geven en te zeggen dat ik van hem hield, terwijl hij verder wegzakte en mij niet meer kon beantwoorden.

Gelukkig werd ik wakker, met het zweet op mijn rug. Duurde nog wel een half uur voordat ik weer kon slapen….
Overigens, terwijl ik dit zit te tikken, komt het gevoel weer terug, dus ik ga snel koffie halen!
   aldus neergekliederd door king om 9:14 a.m.

-------------------------------------------


   11.3.04  
Nog een dag of tien!

En dan moet de magische grens van 10.000 bezoekers worden gehaald.
Echter, dat kan alleen als hier regelmatig wat (on)zinnigs verschijnt.
Inderdaad, mea culpa, mea maxima culpa, daar heeft het nogal aan ontbroken recentelijk.
Nu heb ik wel een longontsteking achter de rug en meer van dat soort smoezen, maar een wat hoger post-gehalte kan geen kwaad.
Dus ik ga maar eens even aan de slag, wanhoop niet!
   aldus neergekliederd door king om 8:49 a.m.

-------------------------------------------


   4.3.04  
Wat ik echt niet meer begrijp
Is dat we vliegtickets uitdelen aan mogelijke familie van slachtoffers van rampen in het buitenland. Is dit niet een vorm van sponsoring van ramptoerisme? Of is het een enkele reis? Of mag ik er ook heen?
Is dat we inburgeringscursussen in het buitenland laten plaatsvinden. Wat was ook alweer het probleem? Wat is de vraag waarop het antwoord luidt, we organiseren de cursus in het buitenland? Iek hebbe die inburgeringscursus gehat, noe ikke mag ien jauw landje woon, ja?
Is dat LogicaCMG EUR 178 mln verlies draait in 2003, maar haar management, onder het mom van goed presteren, een optiebonus geeft van EUR 5 mln. Hier jongen, hier heb je een euro voor je rapport, volgend jaar beter?! Ach ze hebben zo hard hun best gedaan, laten we die andere 22.000 medewerkers dan maar niets geven?
   aldus neergekliederd door Sjonny om 12:43 p.m.

-------------------------------------------


   2.3.04  
Minister Donner en de wereld

Reeds eerder heeft Donner al bewezen een staatsman te zijn die mijlenver van de maatschappij staat, toen hij verklaarde dat je overvaller moet laten schrikken. Want dan gaan ze weg. Echt waar hoor, in het fabeltjesland van Donner wel!

Nu is hij iets nieuws op het spoor, onze grote vriend Donner. Aangezien het reces is voor de tweede kamer, is hij op veldbezoek geweest, en wel bij een drijvende coffeeshop.
"Ja ja", verklaarde Donner geestdriftig, "nu weet ik het verschil tussen hash en weed, en dat is best handig als je daar weer eens over moet debateren in de kamer".

En dit soort paljassen regeert ons land...zucht...
   aldus neergekliederd door king om 3:43 p.m.

-------------------------------------------