King's ergernis
Zegt u nou zelf...


Ouder geneuzel

Powered by Blogger

 

wie is hier?
Blogroll Mij!

andere blogroll-linkjes


   29.1.04  
Snelheidsovertreding
Goed, ik ben het direct met u eens, hard rijden kost teveel. Toch wil ik u dit verhaal niet onthouden, wegens mijn verbolgenheid en neiging tot vervolgacties.
Dinsdag rij ik, enigszins vertraagd door algehele drukte op de weg, naar mijn afspraak. Met nog slechts vijf minuten te gaan, bevind ik mij op 3 minuten afstand van mijn afspraak. Het is inmiddels donker buiten, ik rij op een slecht verlichte weg, trek helaas iets te hard op, de weg loopt af en uit het niets verschijnt op 25 meter voor mijn automobiel, midden op de weg, zwaaiend met een achtelijk klein rood lampje, in een zwart uniform, een agent! Deze sterke arm stond letterlijk midden op de weg, waardoor het voor mij niet meer mogelijk was te remmen zonder bijzondere manoeuvre om hem niet te raken. Zodoende belandde ik met 4 blokkerende wielen (ABS), een stevige ruk aan het stuur op de linker baan naast de betreffende agent, tot stilstand. Is deze beste man levensmoe? Is dit de gebruikelijk wijze om automobilisten te laten stoppen? Mij bewust van mijn snelheidsovertreding heb ik de betreffende agent vriendelijk gevraagd of hij het zelf niet een rare gang van zaken vond. Hier werd hartelijk om gelachen. Kennelijk had nog niet eerder iemand gevraagd naar de levensmoeheid van deze "vrienden". Achteraf kom ik tot de conclusie dat ik hier aanzienlijk van geschrokken ben. Niet van de overtreding, maar wel degelijk van het optreden van de politie. Mijns inziens biedt dit voorval ruimschoots mogelijkheden om het optreden van de politie nader aan de kaak te stellen. Waarom staat de beheerder van de lasergun in godsnaam naast de beheerder van het rode lampje? Hoe snel denken deze agenten met elkaar te kunnen communiceren als een automobilist op 60 meter afstand wordt gecontroleerd en zodoende binnen 60 meter tot stilstand gebracht moet worden? Telepathisch?
   aldus neergekliederd door Sjonny om 12:23 p.m.  
And the winner is...

Donderdag 29 januari: ruim twee uur en twintig over 70 kilometer...
Nou ja, had ik tenminste tijd om van mijn (gisteren gekregen) nieuwe auto te genieten!
   aldus neergekliederd door king om 9:58 a.m.

-------------------------------------------


   28.1.04  
Moeilijke overpeinzingen
Moeilijke tijden leiden bij mij altijd tot veel denkwerk. Veel denkwerk leidt dan weer tot theorieën. Ik heb een nieuwe theorie die ik graag met u wil delen.
Oorlogen worden veroorzaakt door persoonlijke ontevredenheden
Recent werden de resultaten van een onderzoek gepubliceerd naar kinderen waarvan de veronderstelde biologische vader, niet de werkelijke vader is, laten we zeggen "oneigenlijke" kinderen. In Nederland is men op een percentage van tien uitgekomen. Nog even voor alle duidelijkheid, dit betekent dat één op de tien kinderen een andere vader heeft, dan tot nu toe gedacht/gehoopt/geloofd werd. In het land waar alles "bigger and better" is, kent men ook hierin een overtreffende trap, hier scoort men 25%. Goed, dit gegeven, in combinatie met mijn eigen overpeinzingen leidde tot een link. Ik zou hiervoor graag de dierenwereld aan willen halen. In de dierenwereld is vrijwel ieder dier in staat om op welke wijze dan ook de eigen "offspring" te herkennen. Denk aan geur, smaak, gehoor, gevoel, visueel. In de dierenwereld leidt het bestaan van oneigenlijke kinderen nog wel eens tot vreselijke taferelen.
Ik zou de leeuw en de zwaan als voorbeeld willen noemen. Leeuwen staan bekend om genocide. Indien blijkt dat één van de leeuwinnen gejongd heeft van een ander dan de leider, dan zal hij zonder enige twijfel deze jongen ombrengen. Maar de leeuw is geen monogaam dier, zoals wij pretenderen te zijn, zodoende nog het voorbeeld van de zwaan.
De zwaan is een nobel dier, met als aardige eigenschap monogamiteit. Zwanen kiezen de partner voor het leven. Helaas wil er nog wel eens iets mis gaan, waardoor de partner komt te overlijden. In dat geval kan de zwaan op zoek gaan naar een nieuwe partner. Mochten er bij deze nieuwe partner één of meerdere jongen aanwezig zijn, dan krijgen deze, laten we zeggen, een paar dagen om te vertrekken. Vertrekken de jongen niet, dan zullen zij verdronken worden door de nieuwe partner.
Voelt u al een beetje welke kant ik op wil? Wij mensen, met het meeste geavanceerde brein op deze planeet, zijn uiteraard in staat om waar te nemen dat de jongen niet van ons zijn! Maar wat gebeurt er dan? Wij gaan niet over tot genocide, tenminste zeer zelden en de gevallen die ons wel bekend zijn komen vooral uit Noord Amerika en Afrika. Maar langdurige onderbewuste, onderhuidse ontevredenheid, leidt op lange termijn bij ieder mens tot actie. Een mens is niet in staat om zijn hele leven ontevreden te zijn. Wij hebben hiervoor een soort happy-button ingebouwd, die op wat voor manier dan ook ingedrukt zal worden, waarna tot actie overgegaan zal worden. Ik zie die actie op kleine schaal in woordenwisselingen en eventueel kleine schermutselingen. Echter op grote schaal, indien de machtigen onder ons ontevreden zijn, zal dit leiden tot oorlogen. En een oorlog is in feite niets anders dan een geweldige, qua omvang dan, genocide.
Ik wil nog niet verder gaan in mijn theorie, maar vraag uw reactie.
   aldus neergekliederd door Sjonny om 4:18 p.m.

-------------------------------------------


   26.1.04  
Jen & Ben

Die zijn dus uit elkaar sinds vorige week.
En ik heb geen idee waarom dit zulk groot nieuws is.
Jennifer Lopez is een zwakzinnig zangeresje met een flinke kont en een enorme grootheidswaanzin en Ben Affleck is een kansloze acteur met de uitstraling van een boterhamzakje.
Geen van beiden zullen jij of ik op straat of in de kroeg tegenkomen, mocht je daar al behoefte aan hebben (ik niet namelijk).
Dus aanpappen zit er niet in.
Vraag is dus: wat moeten wij met deze loze informatie. La Lopez wisselt van man met de snelheid van de TGV.
Ben Affleck horen we nooit meer wat van.
Lima Bravo!
   aldus neergekliederd door king om 4:06 p.m.

-------------------------------------------


   23.1.04  
Darten!

Inderdaad, darten, en wel vanavond, op het jaarlijkse Avery-Dennison-open in Leiden.
Vorig jaar vierde geworden met meer dan 90 deelnemers, dus nu zal ik er wel in de eerste ronde uitliggen.
Wens me maar succes! (of niet natuurlijk, als je darten niet leuk vindt, of mij een eikel vindt, of gewoon, omdat je er geen zin in hebt...)
   aldus neergekliederd door king om 3:15 p.m.  
Herinneringen….

…zijn soms leuk, soms lastig. En wel hierom:
Enige jaren geleden woonde ik in een gemengd studentenhuis met 11 mannen en vrouwen. Een van de vrouwen (nee, ik noem geen naam) was niet helemaal zuiver op de graat.
Zo kwam zij al vrij snel met het verhaal dat vader overleden was bij een auto-ongeluk. Heel zielig natuurlijk. Gelukkig was haar moeder heel snel hertrouwd met de broer van haar vader die, wonder boven wonder, dezelfde voornaam had als haar overleden vader. Hoe dat precies zat kon zij niet uitleggen…
Ook dachten wij vaak dat zij ergens ondergedoken zat en zagen wij haar weken niet. Dat bleek mee te vallen, want aangezien zij een konijn had, meende ik dat ik dat beest maar eens wat te eten moest gaan geven. Sta ik in die geheel verduisterde kamer, stort wat eten in de bak, hoor ik achter mij: “Dag, kom jij mijn konijn voeren”. Schrik me helemaal de tandjes, blijkt zij namelijk al een week in bed te liggen om hele vage redenen.
Daarnaast stalkte ze een ander huisgenootje. Dit was het echte copycat werk. Kleding identiek kopen, zelfde winkels bezoeken, proberen aan te pappen met haar vrienden. Dit resulteerde erin dat het gestalkte huisgenootje ’s nachts met haar deur op slot sliep.
Uiteindelijk hebben wij haar vriendelijk doch dringend verzocht het huis te verlaten.
En waarom vertel ik dit nu allemaal? Omdat zij ieder ochtend douchte zonder water, maar uitsluitend met haar parfum. Volgens mij heet het Narcis.
En gisteren liep ik rond op mijn werk en rook ik ineens Narcis. Nog steeds (na bijna 10 jaar) kijk ik dan verschrikt om me heen of zij ineens met een mes achter de deur vandaan komt.
En soms, heel soms, ruik ik het op straat, en dat is eng, heel eng.

   aldus neergekliederd door king om 12:00 p.m.

-------------------------------------------


   21.1.04  
Strrrrrrike!

Mijn pinguin haalde 206.6 meter, en de jouwe? (via)
   aldus neergekliederd door king om 3:56 p.m.  
In Amsterdam...

Gebeurt het! Leest u even mee?

PvdA-raadslid werkte als prostituee

Uitgegeven: 21 januari 2004 08:28

AMSTERDAM - Het Amsterdamse gemeenteraadslid voor de PvdA Karina Schaapman blijkt in de tachtiger jaren als prostituee te hebben gewerkt in de omstreden seksclub Satanskerk. Schaapman onthult dit in haar boek 'Zonder Moeder' dat volgende week verschijnt, aldus de Volkskrant.

Lees hier verder.
   aldus neergekliederd door king om 10:43 a.m.  
Weersverwachting

De 10-daagse verwachting laat het volgende zien:
Overdag 29 C
's nachts 23 C
Af en toe wat lichte bewolking.

Nu mag u raden waar wij (dus ook Martin), naar toe gaan volgende week donderdag!
   aldus neergekliederd door king om 10:10 a.m.

-------------------------------------------


   19.1.04  
En dan nu, naar aanleiding van de fantastische IQ test, waarin vriend Chris Zegers zelfs al in de 120 scoorde, voor de echte liefhebber, een IQ test!

IQ TEST

En eerlijk is eerlijk, ik kwam uit op 127. En dat was zonder oefening.
   aldus neergekliederd door Sjonny om 12:14 p.m.

-------------------------------------------


   16.1.04  
Vrijdagmiddag

En de vooruitzichten zijn goed, want er mag straks weer maximaal geborreld en gegeten worden bij Hathor in Den Haag.
Wie heeft er ooit gezegd dat je collega's geen vrienden kunnen zijn???
En ik ga ook nog eens met de trein, dus.
   aldus neergekliederd door king om 12:51 p.m.

-------------------------------------------


   14.1.04  
Scrabble

Nou vooruit, hier is mijn score:My Scrabble© Score is: 19.
What is your score? Get it here.
   aldus neergekliederd door king om 11:57 a.m.  
Vrouw doodt echtgenoot met zelfmoord

HONGKONG (ANP) - Een 35-jarige vrouw in Noord-China heeft met haar zelfmoord ook haar echtgenoot gedood. Nadat zij uit een hoog flatgebouw was gesprongen, verpletterde zij haar man die beneden stond.

De 38-jarige man had de val van zijn vrouw willen breken, meldde de krant South China Morning Post woensdag. De man bevond zich samen met zijn schoonmoeder en andere familieleden aan de voet van de flat toen hij zag dat zijn vrouw uit het raam van hun appartement klom.

En kun je daar nu een postume gevangenisstraf voor krijgen???
   aldus neergekliederd door king om 11:32 a.m.

-------------------------------------------


   13.1.04  
Niet zo goed

Nee, inderdaad, het gaat nog niet zo goed in 2004. Qua loggen dan, want voor de rest heb ik niets te klagen.
U misschien wel, maar daar kan ik dan weer niets aan doen, behalve wat vaker een stukje schrijven.
Dus dat ga ik proberen.
Maar ik garandeer niets.
Want veel is al geschreven, door vele loggers op het web, en ja, wat moet je daar dan nog aan toevoegen.

Dat je het imbeciel vindt dat een marinier in Irak niet mag schieten, of dat je het imbeciel, herstel, heel imbeciel vindt dat er in Den Haag een leraar in zijn hoofd geschoten is.
Of dat je je afvraagt of de PvdA misschien opgeheven is en niemand dat gemerkt heeft. (Wouter Bos, Wouter Bos....nee, nooit meer van gehoord).
Of dat ik gisteravond mijn eerste 19-darter heb gegooid, en dat zonder een 180-er.

Ja, misschien wel dat soort dingen, en dan wat uitgebreider, zodat er nog wat te lezen valt.
Ja, het begint te komen, dus, burger, houdt moed!
   aldus neergekliederd door king om 4:25 p.m.

-------------------------------------------


   9.1.04  
Skaten

Het gaat gebeuren...
Nadat ik jarenlang heb geroepen dat skaten voor vrouwen en homo's is, moet ik er nu aan geloven.
Ik moet namelijk voor mijn werk gaan skaten, dat mogen ze dus mooi meenemen in mijn eindejaarsgesprek.
7 hele kilometers moet het gaan worden en ik heb nog nooit op van die krengen gestaan.
Mocht dus vanaf maandag hier 6 weken geen bericht meer verschijnen, dan weten jullie hoe het komt: juis ja, beide armen gebroken....
   aldus neergekliederd door king om 1:56 p.m.

-------------------------------------------


   8.1.04  
Lol

Geintje tussendoor: klikken!

(Lichtelijk NSFW)
   aldus neergekliederd door king om 4:10 p.m.  
Gekeurd!

En jawel, ook deze site heeft de keuring doorstaan. Weliswaar een lage score qua kleuren (een 5), maar daar wordt nog aan gewerkt...   aldus neergekliederd door king om 8:45 a.m.

-------------------------------------------


   7.1.04  
Poll Groningen

Nou nou, na bijna een maand draaien heeft de poll m.b.t. Groningen welgeteld 38 stemmen op geleverd.
En ik moet het Ralph nageven, bijna de helft van de stemmen zegt: Ja, leuk!
Dit zijn de resultaten op de vraag: Groningen?:
Total votes 38

Ja, Leuk! (14) 37%
Een keer, nooit weer (5) 13%
Ach, zo op zijn tijd (9) 24%
Waar ligt dat dan? (10) 26%
   aldus neergekliederd door king om 3:30 p.m.  
Raar kapsel

Jawel, het is gelukt, JPB staat op 1 bij Google met de zoekopdracht raar kapsel.
Zelfs Nu.nl maakt er melding van. Webloggen is de bom is 2004!
   aldus neergekliederd door king om 11:43 a.m.  
Een nieuw jaar!

Dus ook maar even een nieuw kleur en een nieuw lettertype (mits je dat geinstalleerd hebt natuurlijk).
Een nieuwe lay komt wellicht ook nog, maar daar moet ik even over nadenken.
Ik mag hopen dat dit jaar weer wat leuke zaken gaat brengen, zowel om mee te maken als om te posten.
Wederom geen sex hier dit jaar, maar dat is slechts een voornemen en je weet hoe het daar mee gaat...
Wel maatschappelijke bespiegelingen en dergelijke. Uiteraard op termijn ook mijn visie op BB5!

Maar voorlopig blijft dit alles een verzameling voornemens, dus u moet maar weer afwachten.
En daar dank ik u bij voorbaat voor!
   aldus neergekliederd door king om 8:52 a.m.

-------------------------------------------