King's ergernis
Zegt u nou zelf...


Ouder geneuzel

Powered by Blogger

 

wie is hier?
Blogroll Mij!

andere blogroll-linkjes


   30.12.03  
Kerst en oud-en-nieuw perikelen

Wellicht had u het al gemerkt, maar ik ben twee weken vrij. Dit houdt in dat ik zo weinig mogelijk online ben. Welliswaar is mijn broertje nog wel aan het werk, maar die heeft even andere dingen aan zijn hoofd....
Onze welgemeende excuses, nieuwe zaken volgen in het nieuwe jaar!

Alvast een prettig uiteinde en de allerbeste wensen voor het nieuwe jaar!!
   aldus neergekliederd door king om 10:27 a.m.

-------------------------------------------


   23.12.03  
Jongen met negen pistolen op zak aangehouden
De politie in Rotterdam keek raar op toen zij een 19-jarige jongen preventief fouilleerde. Hij had liefst negen pistolen op zak.

Iemand had 'm voor de grap verteld dat Joego pistolen voor eenmalig gebruik zijn?

Voormalig Joegoslavië
De jongen uit voormalig Joegoslavië had ook nog een paar patronen en patroonhouders bij zich. Hij zat met een 27-jarige Rotterdammer in een taxi toen hij op de Heemraadsingel werd aangehouden. De politie vermoedt dat de wapens afkomstig zijn uit voormalig Joegoslavië. De wapens waren niet geladen.

Grote controle
Bij de controle in de wijken Middelland en Nieuwe Westen werden 226 mensen gefouilleerd en 45 auto's gecontroleerd. De politie vond nog zeven steekwapens en 15 gram harddrugs. Zeven mensen moesten mee naar het bureau.

De rest pastte niet meer in het busje en werd na een flink pak voor de broek naar huis gestuurd?
   aldus neergekliederd door Sjonny om 11:32 a.m.

-------------------------------------------


   19.12.03  
Voor alle overtreders van verkeersregels

Uit zeer betrouwbare bron heb ik vernomen dat men bij vele arrondissementsparketten in Nederland, steeds minder niet-betalende verkeersovertreders krijgt. Op zich is hier niet zoveel mis mee, aangezien de meeste overtreders op de hoogte zijn van de overtreding, zich bewust zijn van de gemaakte fout en zodoende snel van de financiële consequenties af willen zijn. Echter voor degene onder ons die zich de overtreding niet meer kan herinneren, bezwaar heeft tegen de betreffende beschuldiging, of om wat voor reden dan ook weigert de schikking te voldoen, wordt het steeds lastiger een winnende zaak te voeren. De vuurkracht van de arrondissementen wordt namelijk steeds groter gezien het afnemend aantal zaken. Het lijkt mij dat dit leidt tot een oneerlijk gevecht. Dit doet mij dan weer denken aan de situatie omtrent de vrijwillige steuntrekkers. Deze mensen hebben zich over het algemeen gespecialiseerd in alle ins en outs van het arbeidsrecht, sollicitatieplicht, arbeidsongeschikheid, etc. Dit leidt zodoende eveneens tot een oneerlijk gevecht, aangezien de vrienden van SZW absoluut onvoldoende tijd hebben om dergelijke specialistische kennis op te doen.
Ik zie een verband, maar ik weet dat de volgende uitspraken gevoelig liggen. In feite is het zo, dat doordat u uw bekeuring keurig op tijd betaalt, er nog altijd teveel uitkeringen verstrekt kunnen worden. Daarnaast maakt degene die weigert te betalen geen reële kans om onder het vonnis uit te komen, door de overbezetting bij de Arrondissementen. Bij SZW is in feite sprake van een continue onderbezetting, waardoor de verdediging aldaar te zwak is en het teveel aan uitkeringen dat maandelijks in het girale verkeer omgaat, niet onder controle te krijgen is.
Ik zie twee mogelijk oplossingen:
1. wij betalen en masse niet langer onze bekeuringen en trachtten op die wijze invloed uit te oefenen op de financiële middelen van de overheid;
2. er vindt een (geringe) omscholing plaats van medewerkers van de arrondissementen, waardoor zij inzetbaar worden bij SZW om de verdediging aan te vullen, de vuurkracht aldaar te vergroten en de uitkeringsstroom te verkleinen.
   aldus neergekliederd door Sjonny om 12:03 p.m.

-------------------------------------------


   17.12.03  
Tooske...

Is weer vrijgezel, en dat is mooi.
Niet omdat ik Tooske leuk vind, dat dus juist niet.
Ik vind Tooske een ontzettende engnek, dus ik heb oprecht leedvermaak!

   aldus neergekliederd door king om 9:49 a.m.

-------------------------------------------


   12.12.03  
Enigzins verouderd, maar wel errug vrolijk!
Koetje boe!
   aldus neergekliederd door Sjonny om 10:56 a.m.

-------------------------------------------


   10.12.03  
Maja

Het leek mij noodzakelijk toch iets over de vreselijke gebeurtenissen omtrent Maja te schrijven.
Ik zit met een aantal vragen waarop ik graag antwoorden ontvang, misschien kunt u mij helpen;
- hoe vaak heeft u op de middelbare school een moordplan beraad tegen een klasgenoot?
- hoe vaak heeft u een dergelijk plan ten uitvoer gebracht?
- hoeveel auto's heeft u in uw bezit gehad gedurende uw 18e levensjaar?
- bent u ooit op het idee gekomen om een jerrican vol benzine bij een benzinepomp te halen?
- heeft u ooit de neiging gehad een medemens in brand te steken?
- hoe vaak heeft u die neiging niet weten te onderdrukken?
- hoeveel Bosnische jongens van rond de 18 jaar denkt u dat er in Nederland wonen?
- denkt u dat u in staat bent om een medemens zeer langzaam te verstikken?
- denkt u dat in staat bent om dit ten uitvoer te brengen in een rijdende auto?
- hoe groot acht u de kans dat uw dochter gewurgd en verbrand wordt?

Als ik op één van deze vragen als antwoord "een paar duizend" geef, wordt u daar dan ook net zo zenuwachtig van als ik?
   aldus neergekliederd door Sjonny om 10:07 a.m.  
Groningen?

Speciaal voor Ralph een poll over Groningen.
Stemt u even mee??
   aldus neergekliederd door king om 9:09 a.m.

-------------------------------------------


   9.12.03  
Brieven aan Mabel (03)

De familie wil jou eerst duidelijk maken dat zij jouw vastberadenheid waarderen. Je bent van harte uitgenodigd op het grote kerstmaal.

De familie is niet zo goed te spreken over jouw zelfstandigheid. Wij dachten dat we je duidelijk hadden gemaakt dat het tijd was om te vertrekken. Jouw opvolgster is gereed en zij moet binnenkort ingezet gaan worden.
Maar nu, na zondag, begrijpen wij jouw acties weer. Naar wij vernomen hebben ben jij al in het ziekenhuis geweest. Zij hebben jou binnen gelaten en jou de mooiste kans gegeven in je hele leven.

Maar Mabel, wij begrijpen het allemaal niet meer. Waarom heb jij niets gedaan? Kom naar het kerstmaal en vertel het ons.

De familie
   aldus neergekliederd door Sjonny om 8:59 a.m.

-------------------------------------------


   8.12.03  
Jan-Peter

Ddeze mag ik u niet onthouden: de actie van Walnoot om ons aller Jan-Peter op 1 te krijgen bij Google bij de zoekterm raar kapsel!
Bij deze doe ik mee!
   aldus neergekliederd door king om 3:52 p.m.  
Expeditie Robinson

Wat een totale deceptie, een finale met de twee grootste weekdieren van de hele expeditie. Ik denk dat hiermee een einde is gekomen aan ER.
Of ze moeten volgend jaar de selectieprocedure drastisch omgooien. Want dit is natuurlijk helemaal niet toelaatbaar.

Om te beginnen met Judge. De lachneger zonder ruggegraat. Heeft 47 dagen liggen jammeren op het strand van de honger en de doorligplekken en pretendeert nu een echte Robinson te zijn. Ik had hem bij de laatste eliminatieproef snoeihard in zijn uitgedroogde zak geschopt. Kijken of hij dan nog de waaineger op een boomstammetje kon spelen. Dacht het dus niet.
Maar uiteindelijk is het natuurlijk de schuld van die Belgen. Dachten met z’n allen een tactisch spel te spelen. Sta je daar toch te kijken naar de lachende gek die bijna de expeditie wint.
Heeft u trouwens zijn vrouw en kinderen gezien in de studio? Ik niet. Wordt ook moeilijk. Zij schijnen onder een valse naam ondergedoken te zijn. Zijn kinderen weten niet anders dan dat papa overleden is aan zandschurft aan zijn eikel door langdurig buikschuiven in de richting van Robin. Robin, ja u weet wel, die gek met zijn zorro-cape, die als prijs maar één ding wilde: die zwarte vleesstaat van Judge in zijn poepert. Leuk kapsel trouwens, je moet toch wat als je kapper dood is…

En dan Jutta, Het geheime zusje van Balkenende. Waaide 48 dagen met alle winden mee en staat opeens in de finale. Was toch de minste van de twee kwaden, dus die zat van meet af aan gebeiteld voor de € 50.000,- . Eigenlijk kan ik niet eens wat over haar schrijven, zo saai en middelmatig dat je er onpasselijk van werd. Past eigenlijk wel goed in de tijdgeest. De middelmaat heerst. Zo de wind waait, waait mijn rokje is een gevleugelde uitdrukking aan het worden. Zij kan nog wel eens de leidster worden van een hele nieuwe levensstroming. Kijk maar naar Jan-Peter. Als hij premier kan worden, dan kan Jutta de hele wereld aan.

Ik moet zeggen dat ik deze hele expeditie iets gemist heb. Ik weet alleen niet wat. Misschien is het durf. Of een vechtersmentaliteit. Of gewoon interessante mensen. Er ontbrak gewoon iets.
En met deze twee finalisten is duidelijk geworden dat Expeditie Robinson niets meer met survivalen te maken heeft, en dat is jammer. Maar ik heb hoop. Er moeten nu toch hele volksstammen klaar staan om volgend jaar de eilanden te bestormen. Met allemaal in hun achterhoofd: DIT NOOIT WEER. Die mensen wil ik volgend jaar zien.

Daarom roep ik u allen op: geef u op, stel mij niet teleur, u kunt het. Toch….

   aldus neergekliederd door king om 3:38 p.m.

-------------------------------------------


   5.12.03  
Expeditie Robinson

Verdraaid, heb ik afgelopen week weer geen commentaar geleverd en zondag is de finale al...
Niet dat er veel viel te melden over afgelopen zondag. Ilona moest weg, je hehe, da's logisch.
En Judge noemt zichzelf een echte Robinson. Heeft 6 weken liggen vegeteren, is net behandeld aan zijn doorligplekken, staat op met honger en denkt dat hij kan survivalen. Onzettende fopneger, die had het vroeger nog geen dag uitgehouden op de plantage!

Nee, ik verheug mij op de terugkomst van Ryan. En de tik die Gio daar van krijgt. En dan nog ben ik bang dat Robin gaat winnen. Of denkt u daar anders over???
   aldus neergekliederd door king om 3:25 p.m.

-------------------------------------------