King's ergernis
Zegt u nou zelf...


Ouder geneuzel

Powered by Blogger

 

wie is hier?
Blogroll Mij!

andere blogroll-linkjes


   28.11.03  
Oude filmsterren?

Dit ben ik dus...

HASH(0x87de3a4)
Marlon Brando,
Classic bad boy, motorcycles are your thing, you
like to take risks, although you do have a soft
side.


What old Movie Star are You?
brought to you by Quizilla

Met dank aan Rick de Kikker!
   aldus neergekliederd door king om 2:09 p.m.

-------------------------------------------


   27.11.03  
Expeditie Robinson

u had wellicht weer een stukje over ER2003 verwacht. Ik eigenlijk ook. Maar door grote drukte op werk en privé (tentamens e.d.) ben ik er niet aan toegekomen.
Overigens zou het een eenzijdig stukje zijn geworden over jammere Jugde.
De jammer-neger op avontuur.
Jammer dat hij meedoet.
Jammer dat hij er nog in zit.
Jammer dat hij alleen aan eten denkt.
Jammer dat hij de hele dag niets doet.
Jammer dat hij de godganse dag loopt te jammeren.
Jammer voor zijn vrouw en kinderen, dat hij zichzelf zo enorm voor lul zet.
Jammer voor de negers in Nederland, dat dit geen rolmodel mag zijn is duidelijk.
Jammer, jammer, meer kan ik er niet van maken.
Op naar zondagavond!
   aldus neergekliederd door king om 12:58 p.m.  
Ehm, zijn we eigenlijk nog wakker?

De laatste paar maanden zie en lees ik meer en meer tè rare. Ik wil even een paar voorbeelden geven:
- in Limburg worden in drie maanden vier complete gezinnen midden overdag op koelbloedige wijze veelal met volautomatische wapens uitgemoord
- in Afrika hebben 23 miljoen mensen Aids
- Jort Kelders kantoor wordt overhoop geschoten
- meer dan 100.000 Britten komen op de been om tegen Bush te demonstreren
- een actiefilmheld met 1½ hersencel wordt gouverneur van California
- er zijn mensen op deze wereld die immuun zijn voor HIV/AIDS, maar die worden niet onderzocht
- kanker is nog steeds doodsoorzaak nummer 2 in Nederland
- een gemiddelde voetbalwedstrijd vergt 175 man politieinzet
- binnen 10 jaar is de Islam volksgeloof nummer 2 in Nederland
- in heel Amerika is ¼ van de bevolking minimaal één keer op televisie geweest
- op de verjaardag van Nelson Mandela komt nota bene zelfs onze koningin (het volgende feestje is die van Bouterse?)

Ik raak nogal in de war. Kan iemand mij vertellen waarom wij eigenlijk nog op deze aarde zijn? Wat is in godsnaam de toegevoegde waarde van ons leven, ten opzichte van de dierenwereld? Wat houden wij eigenlijk nog in stand? Waarom stevenen we zo hard op onze ondergang af, zonder er ook maar iets aan te doen? Waarom accepteren we alles? Waarom wordt ik aangehouden op de snelweg voor te hard rijden, terwijl de weg leeg is en exact 15 kilometer verderop een 86 jarige dame wordt verkracht en vermoord voor hetzelfde bedrag als mijn bekeuring? Waarom worden we door de media kunstmatig dom gehouden?
Volgens de evolutietheorie geldt dat een organisme dat zich niet aanpast aan veranderende omstandigheden, gedoemd is uit te sterven. Op die manier kan ik het misschien ergens ooit verwerken, dat er geen walvissen meer zullen zijn. Op die manier kan ik het ook verwerken als we strax ¾ Afrika moeten begraven. Maar ik kan niet meer tegen de gelatenheid waarmee zaken geaccepteerd worden. Hoe haalt die debiele agent het in zijn hoofd vloekend en tierend een jochie van zijn brommer te sleuren omdat ie op het fietspad bromde? Welke godvergeten achterlijke gladiool verzint het om het kantoor van Quote te beschieten? En doet dat dan ook nog? Waarom wordt de voormalige eigenaar van een honkbalclub uitgenodigd bij de Koningin van Engeland? Waarom moet een HIV/AIDS immune kerel zelf een onderzoek opzetten naar zijn eigen genstructuur?
Volgens mij heeft de evolutie al toegeslagen, we willen niet meer, we hoeven niet meer, het maakt ons niet meer zoveel uit, zolang om 18.00 uur de stamppot maar op tafel staat. Wat als de buurman een wapendepot van zijn huis gemaakt heeft? Dan kun je maar beter geen ruzie met 'm zoeken. Wat als je weer een bekeuring krijgt voor 5 km/u te hard? Dan betaal je die snel. Wat als Balkellende weer een flater slaat? Dan refereren we naar de dingen die hij wel goed deed.
Leg gewoon even een half uurtje je werk neer. Denk eens na over wat je allemaal niet bevalt aan jouw leven, aan ons leven, aan het leven in Nederland, aan het leven in de wereld. En bedenk dan hoe weinig invloed je er nog op uit kunt oefenen. Het is langzaamaan een grote droom geworden, maar wakker worden we niet meer.
Ik weet het, het is een beetje zware kost, maar moest het echt even kwijt....
   aldus neergekliederd door Sjonny om 9:08 a.m.

-------------------------------------------


   26.11.03  
He, ik ben "the king of pop"En welke Michael Jackson ben jij?
   aldus neergekliederd door king om 1:45 p.m.  
Mabel

Hoort u nog wel eens wat van Mabel-gate?
Ik niet, maar het kan toch niet zo zijn dat dit over en sluiten is...
Net zo min als de Margarita-gate, daar is het ook al zo stil.
Of mogen we een volgende rel verwachten?
Willem-Alexander komt uit de kast en is de koninklijke heaumeau, zo iets, dat lijkt me wel wat.
Wellicht kan Willem Oltmans hier zijn licht op laten schijnen!
   aldus neergekliederd door king om 12:02 p.m.

-------------------------------------------


   24.11.03  
Een uitkomst in de donkere dagen voor Kerst (2004)?

WASHINGTON - In de Verenigde Staten is vanaf januari voor het eerst een genetisch gemanipuleerd huisdier te koop, een lichtgevende vis. Dit heeft de krant Los Angeles Times zaterdag gemeld.

De zogeheten GloFish is een zebravis waarbij koralengenen zijn ingeplant. Al bij zwakke lichtinval moet GloFish felrood gaan oplichten, aldus producent Yorktown Technologies. De firma wil de vis niet buiten de VS verkopen. De gezondheid van de zebravis zou niet lijden onder de genetische manipulatie.

En wat zou d'r gebeuren als je zoiets met een uitje en een wit broodje naar binnen werkt?

   aldus neergekliederd door Sjonny om 12:00 p.m.

-------------------------------------------


   20.11.03  
Jensen

Persoonlijk heb ik nogal een hekel aan Robert Jensen.
Daarom is het stukje van Nico Dijkshoorn mij uit het hart gegrepen:

"...Jensen zijn contactgestoorde neef, sidekick Paparazzi, echte naam Karel Veenhuizen, de naam zegt het al, zit altijd naast hem. Een stuk aangegroeid wild vlees. Een amoebe. Voelt wat Jensen voelt. Als Jensen een grap maakt wordt zijn ruggenmerg geprikkeld en moet hij vanzelf lachen. Als gimmick ziet hij er uit als een sprekende pop met een vlinderdas om. Zou ook het onechte kind van Hennie Huisman kunnen zijn...."
Meer???

   aldus neergekliederd door king om 11:22 a.m.

-------------------------------------------


   19.11.03  
Maar vanavond...

Gaat u nog kijken of gelooft u het allemaal wel?
Ik kijk niet, moet andere dingen doen (college enzo).
Maar voor degenen die willen weten hoe het afloopt, het interview met Ronald de Boer staat reeds bij Rob Stenders in zijn audiohoekje!
   aldus neergekliederd door king om 8:44 a.m.

-------------------------------------------


   17.11.03  
Expeditie Robinson

Hoera, eindelijk een echte aflevering!
Dit is de expeditie zoals hij moet zijn: kandidaten die elkaar naar het leven staan. Dat is pas survivalen!
Want uiteindelijk draait het maar om een ding, oh zo prachtig bezongen door Aretha Franklin: R.E.S.P.E.C.T.

En daar is die ellendige kok toch even mooi door de mand gevallen. Ik verdenk hem ervan een stiekeme kloon te zijn van Björn. Eigenlijk is net zo asociaal en niet in staat tot normale communicatie. Want zeg nou eerlijk, een gesprek meteen afkappen door iemand een sukkelaar te noemen is nu niet echt sterk. Weglopen helt ook al niet. Of fysiek bedreigen. In Big Brother mochten mensen hiervoor het pand verlaten, ik verbaas mij dan ook dat ze hem met mes en al hebben laten zitten.
Ik had hem graag gillend als een speenvarken in een dwangbuis afgevoerd willen zien. Maar helaas mocht dat niet zo zijn, erger nog, hij won de immuniteitsprijs. En wel net op tijd, anders had ook hij een enkeltje naar het Duivelseiland gekregen.

Daarover gesproken, is er iemand geïnteresseerd in de beelden van Björn op dat eilandje? Ik niet. Heel fijn voor die brulaap dat hij zijn kont laat verbranden maar dat hoef ik niet zo nodig te zien. Terugkomend op respect, uiteraard een respectloze actie van Björn om zijn afspraak met Geert niet na te komen. Ook een retedomme actie van Geert, hij had op één vinger kunnen natellen dat Björn gaat proberen de finale te halen. Maar één dag alleen op het eilandje had Geert al beroofd van enig rationeel nadenken…

En dan hebben we nog Sjors en Sjimmie, a.k.a. Robin en Jugde. Jugde heeft duidelijk het slavenbloed nog door de aderen vloeien. Doet alles wat de blanke baas (lees Giovani) hem beveelt. Kan zelfs huilen op commando. Is toch mooi, zo’n huilende strandneger. Weet ook nog hoe dat vroeger ging op de plantage. Als iemand naar tegen je was kreeg hij geen eten, lekker puh! Ik hoorde dat zijn vrouw en kinderen al geëmigreerd zijn na de beschamende vertoning van gisteren.

En dan Robin. Zou er iemand hem ooit serieus nemen? Ik schat in van niet. Is kampioen amechtig schudden met je hoofd en meehuilen met de wolven. Is bij een gebrek aan karakter psychologie gaan studeren en gelooft nog steeds in sprookjes. Denkt de finale te gaan halen, ja, dat haalt je de koekoek.

Mijn held van de week is Ryan. Weet de hele groep tegen elkaar uit spelen en heeft de pech toch weggestemd te worden. Heeft met zijn roddel en achterklap de vrouwen achter zich geschaard. Is logisch, want daar houden vrouwen van, roddel en achterklap. Hebben verder toch niets te doen, die vrouwen.
Ryan mag het nu gaan opnemen tegen Björn. En daar trapt Ryan niet in, die vuige praatjes over een ellendig eiland. Hoop ik.

Nog even terug naar Giovani. Is homoseksueel zijn België nog verboden ofzo? Zijn speciale vriend had wel erg veel moeite om hem niet plat op de bek te pakken. Is ook duidelijk het vrouwtje in de relatie, al kan Gio nog zo goed koken. Nee, dat vriendje kan goed zuigen , dat zie je zo!
Verder natuurlijk een lullige actie, je eigen hollemaatje laten komen en de dochter van Jugde thuis laten zitten. Omdat het Gio zoveel zou helpen, de komst van zin vriend. Ja, dat hebben we gezien. Althans gehoord van de voice-over. Waarom zijn daar nou geen beelden van. Eindelijk echte emoties en adrenaline, en wij missen het.

Ach, volgende week nieuwe ronde nieuwe kansen. Ik ben er klaar voor!
   aldus neergekliederd door king om 4:08 p.m.

-------------------------------------------


   13.11.03  
Hiep hiep hoera

Het is vandaag de 13e van de 11e, en dat betekent dat ik vandaag mijn 35e verjaardag mag vieren!
Bier voor iedereen!
   aldus neergekliederd door king om 1:20 p.m.

-------------------------------------------


   12.11.03  
Poll

Zo, tijd voor een nieuwe poll, om een beetje inzicht te krijgen in het dagelijks leven van de bezoeker.

De eerste poll leverde een schamele 50 reacties. Vraag was natuurlijk: Hoe vaak kom je hier?
Ik zal je de details besparen, maar 14% gaf meteen aan één keer maar nooit weer hier te komen
Kortom, hier ligt een uidtaging!
   aldus neergekliederd door king om 1:20 p.m.

-------------------------------------------


   11.11.03  
Bellen met een vinger in je oor


Als je denkt met het kleinste mobieltje rond te lopen wat er te vinden is, dan blijken het toch weer die zakjapanners te zijn, die net een iets kleinere hebben. Vraag me wel af, wat er gebeurt als je tijdens bepaalde sexueel getinte handelingen vergeet je mobieltje "af" te doen. Dat dan weer wel.....
   aldus neergekliederd door Sjonny om 2:38 p.m.

-------------------------------------------


   7.11.03  
Pffff

Maakt u nog wel eens wat mee?
Ik niet....
   aldus neergekliederd door king om 3:48 p.m.

-------------------------------------------


   6.11.03  
Vijf jaar cel voor doden van 'drugsbaby'

Uitgegeven: 6 november 2003 14:04

HAARLEM - De 44-jarige M.M. uit Wormerveer is donderdag door de rechtbank in Haarlem voor het toedienen van een dodelijke dosis drugs aan haar veertien maanden oude kind tot vijf jaar cel veroordeeld. Er was ook vijf jaar tegen haar geëist.

Het dochtertje van M. werd juli vorig jaar dood in haar bedje gevonden. In het lichaam en bloed van het kind zaten resten van onder meer cocaïne, morfine, methadon en kalmeringspillen. M., destijds zelf zwaar drugsverslaafd, heeft ontkend haar die middelen te hebben gegeven. Volgens de moeder heeft zij haar dochtertje alleen tweemaal wat methadon gegeven toen ze acht maanden oud was.

M. wees tijdens haar proces haar ook verslaafde man aan als degene die de dodelijk dosis moet hebben toegediend. De moeder heeft wel toegegeven dat ze haar oudere kinderen, twee tieners van 16 en 13, soms drugs gaf. Het ging daarbij om speed, XTC en methadon. De vrouw deed dat, omdat ze niet wilde dat haar kinderen buitenshuis met drugs experimenteerden.

En waarom lees ik hier niets over onzetting uit de ouderlijke macht?
En wat is nou vijf jaar, levenslang voor dit soort gekken!

   aldus neergekliederd door king om 3:53 p.m.  
Hmmmm

Volgens mij gaat er iets niet goed.
Waarom reageert u nergens op?
Staan mijn stukjes u niet aan?
Heeft u gewoon niets te melden?
Moet het toch allemaal anders?

Dit is uw kans, laat het me weten!
   aldus neergekliederd door king om 2:25 p.m.  
Tijd over?

En u verveelt zich?
Neem even de tijd en kijk hoeveel u kunt verdienen in 30 dagen als limonadeverkoper. Ikkwam tot een matige $ 104,35
Waar? Hier!!
   aldus neergekliederd door king om 9:59 a.m.

-------------------------------------------


   3.11.03  
Expeditie Robinson (7)

Ligt het nou aan mij of slaat de sleur een beetje toe? Ik word niet echt enthousiast meer van de beelden van deze expeditie.
Iedere week zien we een aantal standaard zaken:
1) Iedereen heeft honger
2) Er wordt alleen over eten gepraat
3) Björn is een lul
4) Björn zoekt de hele dag eten en blijft een lul
5) De vrouwen spelen geen enkele rol van betekenis
6) Karen is boos en heeft een hekel aan iedereen
7) Judge doet veel lachen en verder niets
8) Robin heeft stemmen in zijn hoofd
9) Geert is een loser met onterechte leidersaspiraties
10) Giovani is een engnek met teveel macht

Vooral punt 9) van bovenstaande lijst is pijnlijk duidelijk geworden gisteravond. Geert zag dat hij de finale niet gaat halen besloot dat het avontuur hem lang genoeg geduurd had. Wees dan een echte vent en zet dat door. Laat je van het eiland afkankeren en pak de boot naar huis. Ga niet lafjes naar dat Duivelseiland in de hoop alsnog in de finale te komen. Wat een hypocriete lul!

Nu was Geert wel de redding voor Ilona. Heeft zo’n hekel aan Björn dat ze een flinke plaat voor haar hoofd heeft gekregen. Lekker apart blijven liggen en flink mokken over het vertrek van je vriendinnetje, ja, dat helpt je wel de finale in…NOT. Die mag volgende week naar het Duivelseiland om samen met haar vriendinnetje de laatste restjes van de botten van Geert af te kluiven.

Blonken in het verleden de proeven uit in kunstigheid, nu blijven er touwbanen en stokjesstaan over. Echt ingenieus is het allemaal niet. Wat kun je ook verwachten, de formule is bekend. Zelfs de bewoners doen geen echte pogingen meer.

Ik mis de spanning, de persoonlijke confrontaties, interessante aansprekende mensen, avontuur, eigenlijk alles wat expeditie Robinson tot expeditie Robinson heeft gemaakt.
Hopelijk krijg ik volgende week volkomen ongelijk en krijgen wee en zinderende aflevering met moord en doodslag, resulterend in één kreupele kandidaat voor de finale….

   aldus neergekliederd door king om 1:13 p.m.

-------------------------------------------